Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων, το πεντικιούρ συχνά συγχέεται με την πολυτέλεια. Είναι αναμφίβολα μια διαδικασία που ηρεμεί και ταυτόχρονα βελτιώνει την διάθεση μας. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές όπου καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα στα άκρα μας τα οποία οφείλονται κυρίως σε πιθανές λοιμώξεις και κακές τεχνικές περιποίησης. Η ιατρική-θεραπευτική περιποίηση είναι η ασφαλέστερη επιλογή για τη φροντίδα των κάτω άκρων σας. Κάτω από την ιατρική επίβλεψη ενός εξειδικευμένου ιατρού, θα φροντίσετε για την υγεία των ποδιών σας, χωρίς να διατρέχετε τον υψηλό κίνδυνο λοιμώξεων για τις οποίες το κλασικό πεντικιούρ συχνά ενοχοποιείται.

Μία από τις πιο συνηθισμένες ποδολογικές φροντίδες που αναλαμβάνει ένας Ποδολόγος είναι το θεραπευτικό - ιατρικό πεντικιούρ. Είναι μία ειδική φροντίδα-θεραπεία,  για άτομα με κληρονομικά ή επίκτητα προβλήματα στα κάτω άκρα και πρέπει να αναλαμβάνεται  μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό που λόγω γνώσεων και εμπειρίας είναι σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε διάγνωση και θεραπεία.

Ομάδες που έχουν ανάγκη την υπηρεσία:

  •        Διαβητικοί: Eξαιτίας της κακής κυκλοφορίας αίματος στα κάτω άκρα, το δέρμα μετατρέπεται σε λεπτό και συχνά πολύ αφυδατωμένο. Ένα απλό πεντικιούρ, δεν είναι αρκετό ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που δημιουργούνται. Συνεπώς, αποτελεί μια αναγκαία διαδικασία που πρέπει να αφεθεί στα χέρια των ειδικών.
  •        Άτομα με αυτοάνοσες παθήσεις:  Η ψωρίαση, ρευματοειδή αρθρίτιδα δημιουργούν επιπλοκές στα νύχια και το δέρμα των ποδιών και οι πάσχοντες αναζητούν συγκεκριμένη θεραπεία. Οι επιπλοκές στα πόδια ,μπορεί να προκαλέσουν υπερκεράτωση των νυχιών και του δέρματος και να προκαλέσουν δυσλειτουργίες στη στήριξη και την βάδιση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεται τακτική ποδολογική φροντίδα και ενδεχομένως συνέχιση της φροντίδας με κατάλληλα προϊόντα κατ΄οίκον.
  •         Υπέρβαροι: Στα υπέρβαρα άτομα, η πίεση που ασκείται από το βάρος στα πόδια, μπορεί να προκαλέσει κάλους καθώς και ξηρό δέρμα με «ρωγμές». Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεται τακτικά αυτή η ποδολογική φροντίδα σε συνδυασμό με κατάλληλα προϊόντα και ορθοτικά βοηθήματα. 
  •       Αθλητές-Αθλήτριες: Πολλοί υγιείς άνθρωποι, επίσης μπορεί να ωφεληθούν από την εν λόγω θεραπεία και έχουν ιδιαίτερη ανάγκη φροντίδας, όπως ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, δρομείς , χορευτές, αλλά ακόμη και άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ακραίες καταστάσεις καταπόνησης των ποδιών.

Γιατί είναι σημαντικό;

Mε λίγα λόγια το θαραπευτικό – ιατρικό πεντικιούρ, αναλαμβάνει μόνο ποδολόγος ο οποίος ύστερα από σωστή διάγνωση, θα προβεί στην ανάλογη ποδολογική φροντίδα, με προσοχή και ασφάλεια για τα ταλαιπωρημένα πόδια με σκοπό την αποκατάσταση των ανθυγιεινών δερματικών προβλημάτων και την μείωση τυχόν πόνου. Άρα, βελτιώνεται η αισθητική των ποδιών και τα νύχια «θεραπεύονται». Ακολουθείται μια συντηρητική αγωγή για την φροντίδα νυχιών και δέρματος, πάντα ανώδυνα και αναίμακτα, χρησιμοποιώντας ειδικό ποδιατρικό εξοπλισμό, ανάλογη τεχνική για κάθε πρόβλημα και φυσικά τηρώντας τους κανόνες προφύλαξης και υγείας στο έπακρον με την βεβαιότητα, ότι τα εργαλεία έχουν απολυμανθεί και αποστειρωθεί.

 

Απολαύστε την ανακούφιση του πεντικιούρ στο χώρο μας… με απόλυτη ασφάλεια!

Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε  και κλείστε άμεσα το ραντεβού σας με την ποδολόγο μας!