Η σημασία των διατάσεων


Η συνεδρίαση είναι στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Είτε είστε στο γραφείο, είτε εργάζεστε στο σπίτι, είτε σπουδάζετε είτε πρέπει να ταξιδέψετε από το Α στο Β με το αυτοκίνητο. Όσο περισσότερο κάθεστε, τόσο πιο δύσκολο είναι να σηκωθείτε από την καρέκλα. Οι μύες διαμαρτύρονται όταν κάθεστε για πολλή ώρα, αλλά επίσης δεν έχουν όρεξη να σηκωθούν...

Συνήθως στο τέλος της ημέρας καταλήγετε σε μια στενή θέση χωρίς να το καταλάβετε. Εάν αυτό συμβαίνει καθημερινά, κάθε μέρα, βδομάδα με την εβδομάδα, τελικά έχει ως αποτέλεσμα προβλήματα στην πλάτη και άλλα προβλήματα. Η λύση? Διατάσεις κάθε τόσο!


Διατάσεις χωρίς αθλήματα

Οι διατάσεις είναι μόνο ένα μικρό μέρος του αθλητισμού; Σίγουρα όχι! Για να εξηγήσουμε σωστά γιατί όχι, ας ρίξουμε πρώτα μια πιο προσεκτική ματιά στο τι κάνει στους μύες σας το να κάθεστε όλη μέρα. Και πώς βοηθάνε οι διατάσεις;



Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν κάθεστε όλη μέρα;

Εάν κάθεστε όλη μέρα - στο γραφείο σας ή στο αυτοκίνητο, για παράδειγμα - τα νεύρα που ενεργοποιούν τους γλουτούς μπλοκάρονται. Οι γλουτοί σπάνε. Όχι από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά σταδιακά. Αυτό ασκεί πίεση σε άλλους μύες και αρθρώσεις στο σώμα σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα παντού: στα γόνατα, στην πλάτη, στους ώμους.

Η καθιστική ζωή κάνει τους μύες σας να βραχύνουν. Μακροπρόθεσμα, αυτό έχει δυσάρεστες συνέπειες, όπως πόνο και τραυματισμούς. Οι διατάσεις επιμηκύνουν τους μύες (αν είχαν ήδη κοντύνει) ή τους επαναφέρουν στο φυσικό τους μήκος. Γιατί λοιπόν βελτιώνονται όταν ασκούμαστε; Γιατί η άσκηση προκαλεί και βραχύνσεις των μυών! Οι σωστές διατάσεις πριν από την άσκηση είναι σημαντικές για τη θέρμανση των μυών και, μετά την άσκηση, για την επιμήκυνση των μυών στο φυσικό τους μήκος.

Τρία οφέλη από τις διατάσεις

1. Οι διατάσεις βελτιώνουν την ευλυγισία. Ένας χορευτής μπαλέτου πηδά πάνω από έναν φράχτη πιο εύκολα από κάποιον που περνά το ενενήντα τοις εκατό της ζωής του πίσω από την οθόνη - για να αναφέρουμε δύο άκρα. Με το τέντωμα γίνεσαι πιο ευλύγιστος, κινείσαι πιο εύκολα και ανακτάς την ισορροπία σου πιο γρήγορα αν σκοντάψεις για παράδειγμα.
 
2. Οι διατάσεις κάνουν καλό στην κυκλοφορία του αίματος. Έχουμε ήδη αναφέρει ότι με το να κάθεστε συνεχώς σε μια στάση, οι μύες μπλοκάρονται, κάτι που στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να τους προκαλέσει το θάνατο. Το τέντωμα αφαιρεί αυτά τα «μπλοκαρίσματα». Επιπλέον, διασφαλίζει ότι το οξυγόνο μεταφέρεται γρηγορότερα στους μύες και απομακρύνονται οι άχρηστες ουσίες.
  
3. Οι διατάσεις είναι καλές για τη στάση σας. Όποιος περνά πολύ χρόνο πίσω από ένα γραφείο παρατηρεί ότι συρρικνώνεται λίγο. Οι μύες του στήθους και των ώμων συστέλλονται. Οι διατάσεις διασφαλίζουν ότι αυτοί οι μύες θα αποκτήσουν ξανά το σωστό μήκος, έτσι ώστε να στέκεστε και να περπατάτε όρθια. Και αυτό είναι καλύτερο για ολόκληρο το σώμα σας

Μασάζ εκτός από διατάσεις

Μια καλή συνεδρία διατάσεων μπορεί να ακολουθηθεί από ένα μασάζ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για παράδειγμα μία συσκευή μασάζ χειρός ή μια μπάλα μασάζ. Και τι θα λέγατε για μια πλάκα δόνησης;
 
Ένα μασάζ περιποιείται τους μύες, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και χαλαρώνει ό,τι ήταν ακόμα «κολλημένο». Και μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή μια γεμάτη προπόνηση, ένα μασάζ είναι απλά υπέροχο για να βγάλετε το κεφάλι και το σώμα σας εντελώς εκτός λειτουργίας και να μεταβείτε στη λειτουργία αναψυχής.
 
Έιστε πεπεισμένοι για διατάσεις;
Η γκάμα των προϊόντων μας προσφέρει διάφορα αξεσουάρ που σας βοηθούν να βελτιώσετε την φόρμα σας!


.