Τα οφέλη της άσκησης στο σπίτι

 

Η άσκηση μπορεί να γίνει οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Πραγματικά δεν χρειάζεται να πηγαίνετε στο γυμναστήριο τρεις φορές την εβδομάδα ή να πηγαίνετε σε μονοπάτια κάθε δεύτερη μέρα ή να κάνετε τζόκινγκ στους δρόμους στους 35 βαθμούς ή ενώ χιονίζει. Μπορείτε επίσης να προπονηθείτε στο σπίτι εάν έχετε περιορισμένο χώρο!


Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να προπονηθείτε στο σπίτι και να παραμείνετε υγιείς και σε φόρμα. Η άσκηση στο σπίτι μπορεί να είναι μια προσωρινή λύση, αλλά και να λειτουργεί εξαιρετικά μακροπρόθεσμα. "Αλλά τότε χρειάζομαι ένα πλήρες γυμναστήριο!" σε ακούμε να λες. Όχι, δεν είναι αλήθεια! Η προπόνηση στο σπίτι δεν απαιτεί ένα πλήρες γυμναστήριο στο υπόγειο ή τη σοφίτα. Απαιτεί απλώς μια έξυπνη προσέγγιση.


Η εργασία από το σπίτι είναι επιβάλλεται ακόμα περισσότερο, ακόμη και μετά τον κορωνοϊό. Αυτό συμβαίνει επειδή ανακαλύψαμε τα οφέλη της εργασίας από το σπίτι, επειδή είμαστε πιο παραγωγικοί στο σπίτι παρά σε έναν πολυάσχολο χώρο εργασίας και επειδή ο εργοδότης έχει επιλέξει ευέλικτους χώρους εργασίας. Ή ίσως είσαι φοιτητής και περνάς πολύ χρόνο στο δωμάτιό σου μελετώντας. Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεστε, το να είστε στο σπίτι σας παρέχει την τέλεια ευκαιρία να ασκηθείτε αρκετά. Αν οργανώσεις σωστά τον χώρο στο σπίτι, μπορείς να κάνεις μια ποικίλη προπόνηση κάθε μέρα χωρίς να χρειάζεσαι πολλά τετραγωνικά μέτρα.


Έξυπνοι τρόποι άσκησης στο σπίτι


Θα θέλατε να πάτε μια βόλτα ή να κάνετε τζόκινγκ, αλλά αυτό δεν αποτελεί επιλογή λόγω της κακοκαιρίας ή απλώς προτιμάτε να μείνετε μέσα;.


Σας αρέσει να προπονείστε με βάρη;Προπονείστε με αλτήρες;


Θέλετε να κάνετε καλή προπόνηση στους μύες του άνω μέρους του σώματός σας; Μια ρυθμιζόμενη ράβδος έλξης πόρτας δεν καταλαμβάνει καθόλου χώρο, αλλά εγγυάται καλή εκγύμναση των μυών του χεριού, του στήθους και της πλάτης σας. Τελειώσατε τη γυμναστική; Στη συνέχεια τυλίγετε τη ζώνη και την τοποθετείτε με τα υπόλοιπα αξεσουάρ στην παρεχόμενη τσάντα, την οποία στη συνέχεια βάζετε σε μια ντουλάπα.


Σου αρέσει να κάνεις γιόγκα ή πιλάτες; Αυτά είναι αθλήματα που μπορείτε εύκολα να κάνετε στο σπίτι. Ένα στρώμα γυμναστικής ή ένα σρτώμα γιόγκα είναι απαραίτητο για μια άνετη άσκηση. Ζώνες αντίστασης και ζώνες ισχύος, σανίδες ισορροπίας, μπλοκ γιόγκα και δαχτυλίδι πιλάτες, όλα χωράνε εύκολα σε ένα συρτάρι, στην ντουλάπα ή κάτω από ένα γραφείο




Τα οφέλη της προπόνησης στο σπίτι


Δεν έχετε πειστεί ακόμα; Θα απαριθμήσουμε τώρα μερικά οφέλη από την άσκηση στο σπίτι:


Επενδύετε κάποια χρήματα μία φορά και θα σας ωφελήσει για τα επόμενα χρόνια, χωρίς μηνιαία περιοδικά έξοδα γυμναστικής ή συνδρομής

Κερδίζεις χρόνο, άλλωστε δεν χρειάζεται να φύγεις από το σπίτι

Στο σπίτι βρίσκεστε σε ένα οικείο περιβάλλον χωρίς κόσμο να σας παρακολουθεί

Προπονείστε όποτε θέλετε, ακόμα κι αν θέλετε να κάνετε μερικές ασκήσεις μεταξύ εργασίας ή μελέτης

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα στο σπίτι, όπως μπουκάλια νερού, (βαριά) βιβλία και έπιπλα

 

Μπορεί επίσης να υπάρχουν παγίδες στην άσκηση στο σπίτι


Μπορείτε να αποσπαστείτε πιο εύκολα στο σπίτι και να σκεφτείτε "θα το κάνω αύριο"

Στο σπίτι δεν έχετε επιπλέον κίνητρα από τους ανθρώπους γύρω σας για να κάνετε αυτό το επιπλέον μίλι


Ψάχνετε για αξεσουάρ για σπορ στο σπίτι;

Διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα συσκευών και αξεσουάρ που απαιτούν λίγο χώρο αλλά προσφέρουν μεγάλα (αθλητικά) οφέλη!