Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/65826/699/2020 για τις Τεχνικές οδηγίες προσαρμογής υφιστάμενων κτιρίων και υποδομών για την προσβασιμότητα αυτών σε άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

 ΄΄Έχοντας υπόψιν τον ν. 4622/2019 "Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης" ορίζει ότι όλοι οι χώροι μαζικής συνάθροισης θα πρέπει να διαθέτουν ειδικά οχήματα για άτομα με κινητικά προβλήματα, για την εκκένωση σε περίπτωση ανάγκης.

Η υπουργική απόφαση, δηλαδή, δεσμεύει και υποχρεώνει ξενοδοχεία, αίθουσες εκδηλώσεων, κινηματογράφους και άλλα μέρη όπου συγκεντρώνονται πολλά άτομα, να προνοήσει για την ειδική φροντίδα ατόμων με κινητικά προβλήματα στην περίπτωση ανάγκης για εκκένωση. Τα οχήματα αυτά -συσκευές ανάβασης με βοήθεια συνοδού- έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να διασφαλίζουν την ταχεία και άνετη μετακίνηση, με τρόπο εύκολο και ασφαλή και για τον συνοδό.

Δείτε όλη την γκάμα των προϊόντων μας εδώ και επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε την κατάλληλη λύση για εσάς και τη συμμόρφωση σας με τη νομοθεσία.