Οι θερμοπλαστικοί νάρθηκες της Orfit ενσωματώνουν την τελευταία τεχνολογία, καθώς το υλικό είναι ανθεκτικό σε ζέστη, κρύο, νερό και κάθε είδους καταπόνηση. Επιπλέον, είναι αντιμικροβιακό και προφυλάσσει από μολύνσεις. Γενικά, τα τελευταία χρόνια προτιμώνται από τους φυσιοθεραπευτές και εργοθεραπευτές, εγκεκριμένη, ευέλικτη, αποτελεσματική, αλλά και οικονομική επιλογή. 

Τα κύρια οφέλη των θερμοπλαστικών φύλλων της Orfit είναι:

  • Κόβονται σε διάφορα μεγέθη και άρα προσαρμόζονται πλήρως στο σώμα του ασθενή. 
  • Αντιμετωπίζουν πολύ αποτελεσματικά τον πόνο. 
  • Διευκολύνουν την κίνηση του ασθενή, εμποδίζοντας την ακαμψία.
  • Αυξάνουν τη λειτουργικότητα του τραυματισμένου μέλους.
  • Βελτιώνουν την ορθή θέση της άρθρωσης.
  • Είναι καλύτερα, στην εμφάνιση, από τους παραδοσιακούς νάρθηκες.
  • Ενσωματώνονται με ευκολία στις διαδικασίες της καθημερινής υγιεινής.
  • Το αποτέλεσμα είναι ο ασθενής να νιώθει πιο ευχάριστα.
  • Είναι πολύ εύκολα στην εφαρμογή.
  • Περιορίζουν, ή εξαφανίζουν, την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση.
  • Η διαδικασία της τοποθέτησης είναι σύντομη και εντελώς ανώδυνη.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα των θερμοπλαστικών είναι ότι «τεντώνουν» συνεχόμενα τον μυ, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η δύναμη του. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της αύξησης των σειριακών σαρκομέριων. 

Τα σαρκομέρια είναι η ελάχιστη μονάδα συστολής ενός μυός που συσφίγγονται και χαλαρώνουν, ώστε να τον κινήσουν. Με τη σειρά του ο μυς, καθώς κινείται, ευθυγραμμίζει τις ίνες του κολλαγόνου με τον συνδετικό ιστό και ενεργοποιεί την ανάπτυξη του. Το διαρκές τέντωμα που προσφέρουν οι θερμοπλαστικοί νάρθηκες βοηθάει στην ταχύτερη αποθεραπεία, καθώς, σε άλλες περιπτώσεις ο μυς, όταν δεν τεντώνεται, συρρικνούται. Με άλλα λόγια, προστατεύουν τον μυ μέσω του διαρκούς τεντώματος, αποφεύγοντας την ακαμψία που κάνει δύσκολες ακόμη και τις πιο απλές διαδικασίες, όπως το πλύσιμο και το ντύσιμο. Εννοείται πως ο φυσιοθεραπευτής θα δώσει τις οδηγίες για τις ώρες που πρέπει να φοριέται ο νάρθηκας, αλλά και τις ασκήσεις για την ταχύτερη αποθεραπεία.

Στα χέρια του φυσιοθεραπευτή, τα θερμοπλαστικά φύλλα της Orfit γίνονται η εξασφάλιση της ανώδυνης και σύντομης αποθεραπείας και άρα της ικανοποίησης του ασθενή. Η κορυφαία τεχνολογία τους γίνεται το πλεονέκτημα όχι μόνο των θερμοπλαστικών φύλλων, αλλά και του ίδιου του επαγγελματία.

 

Επιπλέον, τα θερμοπλαστικά φύλλα της Orfit αποδίδουν όπως μια ασφαλή επένδυση, υψηλής κερδοφορίας. Η τιμή για ένα θερμοπλαστικό φύλλο ξεκινάει από 55 ευρώ. Το φύλλο δίνει κατά μέσο όρο 5-10 νάρθηκες, τους οποίους ο επαγγελματίας θα χρεώσει 50€ ή και 100€ τον καθένα (μπορεί οι αριθμοί να αλλάζουν βάσει του μεγέθους  του νάρθηκα, η αναλογία της κερδοφορίας, όμως, παραμένει σταθερή). Με απλά λόγια, ήδη με τον δεύτερο νάρθηκα από τους 10 που βγάζει το κάθε φύλλο, ο φυσιοθεραπευτής/ εργοθεραπευτής ξεκινάει να έχει κέρδος. Αυτό το στοιχείο, συνδυασμένο με την ποιότητα και την αξιοπιστία των θερμοπλαστικών φύλλων της Orfit, αναδεικνύει αυτή τη λύση ως κορυφαία επιλογή των επαγγελματιών.



Από τον φυσιοθεραπευτή Βαγγέλη Μαστοράκη