Menu
Το καλάθι σας

Κέντρο ΠοδολογίαςΤι είναι η ποδολογία;

Η Ποδολογία και η Ποδιατρική είναι τομείς που ασχολούνται ειδικά με τις παθήσεις των κάτω άκρων. Τόσο η ποδολογία όσο και η ποδιατρική, παρά τις μικρές διαφορές τους, εστιάζουν στη διάγνωση και την ανακούφιση του πόνου των ποδιών, που προκαλούν μια σειρά από παθήσεις, όπως η ξηρή επιδερμίδα, πληγές ή φουσκάλες, κακοσμία, βακτηρίδια και μύκητες. Οι ειδικοί της ποδολογίας λειτουργούν τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά, εφαρμόζωντας μια σειρά από εξειδικευμένες μεθόδους. Ενδεικτικά, ασχολούνται με τις παθήσεις των κάτω άκρων, αντιμετωπίζοντας: κάλους, σκληροδερμία, ραγάδες, υπερκερατώσεις,μυκητιάσεις νυχιών και δέρματος, ονυχοκρυπτώσεις, ονυχογρυπώσεις. Ταυτόχρονα, ο επαγγελματίας με ειδική κατάρτιση στην ποδολογία, αντιμετωπίζει και πιο απαιτητικές περιπτώσεις, εκεί όπου, για παράδειγμα, χρειάζεται ορθονυχία, ορθοπλαστική ή και ειδική περιποίηση σε διαβητικό πόδι.

 

Τα πόδια συχνά δίνουν σήματα για την υγεία ολόκληρου του οργανισμού- για παράδειγμα τα κρύα πόδια ενδεχομένως να σχετίζονται με τον διαβήτη ή προβλήματα του κυκλοφορικού. Αυτή η διαπίστωση, εξάλλου, παρακίνησε τη δημιουργία ξεχωριστού κλάδου ειδικών της ποδολογίας. Οι διάφορες παθήσεις, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και από εξειδικευμένο προσωπικό μπορούν να γίνουν εξαιρετικά επώδυνες. Από την άλλη, όλα αυτά που αποτελούν το αντικείμενο της ποδολογίας, στην πραγματικότητα αφορούν την καθημερινότητα- δηλαδή όλους. Η ορθοστασία, η κούραση, τα στενά παπούτσια, το διαρκές τρέξιμο και η έντονη αθλητική δραστηριότητα είναι κάποιοι μόνο παράγοντες επιβάρυνσης των κάτω άκρων μας.

 

Απαντώντας στο αυξημένο ενδιαφέρον για την ποδολογία, η ΚΥΦΙΔΗΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ εγκαινίασε το κέντρο ποδολογίας, με στόχο την αποκλειστική παρακολούθηση και θεραπεία των ασθενών με τις συγκεκριμένες παθήσεις. Το καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό και τα προϊόντα κορυφαίας ποιότητας, εξασφαλίζουν την αξιόπιστη διάγνωση και θεραπεία. Όπως συμβαίνει πάντα στην Κυφίδης Ορθοπεδικός Κόσμος, στο κέντρο ποδολογίας τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής, απολύμανσης και αποστείρωσης του χώρου και των εργαλείων και ακολουθούνται όλοι οι κανόνες προστασίας που σχετίζονται με τον Covid-19.


ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΔΟΛΟΓΟ ΜΑΣ


04 May Ανισοσκελία
0 2112
Η ανισοσκελία είναι παθολογική κατάσταση κατά την οποία υπάρχει διαφορά μήκους μεταξύ των δύο άκρων. Διακρίνεται σε δυο τύπους:α) Ανατομική ανισοσκελία: Οφείλεται σε διαφορετικό μήκος των οστών των κάτω άκρων, είτε των μηριαίων, είτε των κνημών και τ..
04 May Άκανθα Πτέρνας
0 2705
Άκανθα πτέρνας ή αλλιώς πελματιαία άκανθα ονομάζεται μια πάθηση που προκαλεί ιδιαίτερα οξύ πόνο στην κάτω ή οπίσθια πλευρά του οστού της πτέρνας. Στο σημείο αυτό συγκεντρώνεται μεγάλη ποσότητα ασβεστίου και προκαλεί μια οστική προεξοχή, με αποτέλεσμα..
04 May Μεταταρσαλγία- Πτώση Μεταταρσίων
0 1072
Η μεταταρσαλγία είναι μια γενική έννοια που περιγράφει τον πόνο στο μπροστινό μέρος του πέλματος. Στα μετατάρσια- τα 5 οστά των ποδιών μας που συνδέονται με τα δάκτυλα-  μεταφέρεται το βάρος του σώματος, όταν περπατάμε, πηδάμε ή τρέχουμε- και ιδιαίτε..
04 May Σφυροδακτυλία
0 505
Η σφυροδακτυλία συχνά συγχέεται με τη γαμψοδακτυλία γιατί και οι δύο αφορούν την τελευταία φάλαγγα των δακτύλων του ποδιού που είναι λυγισμένη. Η μόνιμη αυτή θέση του δακτύλου- συνήθως του δεύτερου ή του τρίτου- εμφανίζεται υπερκεράτωση ή κάλος στο σ..
04 May Γαμψοδακτυλία
0 1001
Η γαμψοδακτυλία είναι μια πάθηση των δακτύλων του ποδιού, οι φάλαγγες των οποίων ανασηκώνονται και τα δάχτυλα μοιάζουν με δαγκάνα. Τα αίτιά της μπορεί να είναι κληρονομικά ή επίκτητα. Η γαμψοδακτυλία, συνήθως, δεν προκαλεί ανησυχία- κυρίως γιατί τα δ..
02 May Συνδακτυλία
0 1431
Η συνδακτυλία είναι μία πάθηση των δακτύλων που εμφανίζεται εκ γενετής στους πάσχοντες. Είναι μία ένωση των δακτύλων. Λόγω του ότι τα οστά των άλλων δακτύλων δεν έχουν το ίδιο μήκος, τα ενωμένα δάκτυλα δεν ευθυγραμμίζονται και δεν λειτουργούν σωστά. ..
02 May Οπισθοπτερνική θυλακίτιδα
0 697
Η οπισθοπτερνική θυλακίτιδα ονομάζεται η φλεγμονή του θυλάκου στο πίσω μέρος της πτέρνας του Αχιλλείου τένοντα. Παρατηρείται προπέτεια του Αχιλλείου τένοντα κεντρικά της κατάφυσης του και διόγκωση των μαλακών μορίων στο σημείο, όπου η περιοχή της πτέ..
28 Apr Κότσι του Ράφτη (bunionette)
0 769
Το ραιβό 5ο δάκτυλο, που ονομάζεται επίσης «κότσι του ράφτη», είναι μια προεξοχή της κεφαλής του πέμπτου μεταταρσίου οστού στη βάση της εγγύς φάλαγγας του μικρού δακτύλου του άκρου ποδός. Το «κότσι του ράφτη» δεν είναι τόσο συνηθισμένο όσο ο βλαισός ..
28 Apr Κότσι- Βλαισός Μέγας Δάκτυλος
0 373
Ο βλαισός μέγας δάκτυλος, μια πάθηση γνωστή και ως «κότσι», είναι μια από τις πιο κοινές παραμορφώσεις του ποδιού. Στην πάθηση αυτή, η εγγύς φάλαγγα του μεγάλου δακτύλου αποκλίνει προς τα έξω με αποτέλεσμα το σχηματισμό εξόστωσης (κότσι) στην έσω πλε..
28 Apr Νεύρωμα Morton’s
0 834
Το Νεύρωμα Μόρτον ή η μεταταρσαλγία του Morton (Morton’s Neuroma), είναι η πάθηση κατά την οποία, σχηματίζεται ένας καλοήθης όγκος, δηλαδή ένα νεύρωμα, στην μετάπτωση ενός πελματικού νεύρου σε δακτυλικό.Το νεύρωμα Morton αποτελεί το συχνότερο σύνδρομ..
28 Apr Ρήξη αχιλλείου τένοντα
0 641
Τι είναι και πόσο συχνά συμβαίνει;Η Ρήξη αχιλλέιου τένοντα αφορά στην μερική ή πλήρη διακοπή της συνέχειας του τένοντα που συνδέει τους μύες της γαστροκνημίας με το οστό της πτέρνας.Η ρήξη αχιλλείου τένοντα είναι ένας σχετικά συχνός τραυματισμός. Υπο..
28 Apr Ιπποποδία
0 2511
Ιπποποδία είναι μία μόνιμη παραμόρφωση του άκρου ποδός σε πελματιαία κάμψη, όπου κατά την ενεργητική ή παθητική ραχιαία κάμψη της ποδοκνημικής άρθρωσης, ο άκρος πόδας είναι αδύνατον να επανέλθει σε ουδέτερη θέση. Στην όρθια θέση το άτομο στηρίζεται μ..
28 Apr Κοιλοποδία
0 1513
H κοιλοποδία είναι η κατάσταση στην οποία η ποδική καμάρα (το τόξο στο έσω χείλος του πέλματος) είναι ιδιαίτερα υψηλή. Η κοιλοποδία είναι η αντίθετη κατάσταση από την πλατυποδία στην οποία η καμάρα του ποδιού είναι αποπλατυσμένη ή απουσιάζει εντελώς...
28 Apr Πλατυποδία
0 731
Πλατυποδία είναι η ελάττωση της καμάρας στο πόδι, που μπορεί να συνοδεύεται και από άλλες παθήσεις, όπως είναι η γωνίωση της πτέρνας (βλαισότητα). Τις περισσότερες φορές οφείλεται στην κληρονομικότητα, όμως εξίσου πιθανό είναι να οφείλεται σε αδυναμί..
28 Apr Πληκτροδακτυλία
0 8145
Η πληκτροδακτυλία είναι μια πάθηση που προσβάλλει τα δάχτυλα των άκρων προκαλώντας αλλαγές στην όψη τους.Αυτές οι αλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν διεύρυνση και αυξημένη κυρτότητα στα νύχια ή κυρτότητα των νυχιών προς τα κάτω, διόγκωση του άκρου των δ..
28 Apr Ονυχόλυση
0 19139
Η ονυχόλυση είναι ο ιατρικός όρος για τον αποχωρισμό του νυχιού από το δέρμα που βρίσκεται από κάτω. Η ονυχόλυση δεν είναι συχνή, αλλά έχει αρκετές πιθανές αιτίες.Η ονυχόλυση διαρκεί αρκετούς μήνες, ακριβώς γιατί τα τα νύχια των ποδιών ή των χεριών δ..
28 Apr Υπερτροφία Νυχιών: Αιτίες, Συμπτώματα και Αντιμετώπιση
0 873
Τα νύχια αποτελούν μέρος του δέρματος και υπόκεινται σε διάφορες αλλοιώσεις, είτε κληρονομικές είτε επίκτητες.Η υπερτροφία, είναι μια πάθηση των ονύχων, η οποία συνήθως οφείλεται σε κάποιο τραύμα (πχ. από τη χρήση στενών υποδημάτων). Κατά την αλλοίωσ..
28 Apr Ραιβοποδία
0 11847
Η ραιβοποδία είναι η στροφή της πτέρνας προς τα έσω σε σχέση με την κνήμη και το βάρος περνάει από την έξω πλευρά του ποδιού. Είναι η ακριβώς αντίθετη κλίση του άκρου ποδός από ότι στη βλαισοποδία. Σε αυτή την περίπτωση η ποδική καμάρα φαίνεται να εί..
28 Apr Βλαισοποδία
0 1946
Βλαισοποδία έχουμε στην περίπτωση της στροφής της πτέρνας προς τα έξω, σε σχέση με την κνήμη. Στη βλαισοποδία το βάρος του σώματος περνάει από την εσωτερική επιφάνεια του πέλματος, ενώ φυσιολογικά περνά κάθετα μέσα από τη βάση του άκρου ποδός, δηλαδή..
27 Apr Κοιλονυχία
0 2017
Κοιλονυχία: Όταν τα νύχια «μαρτυρούν» την ποσότητα του σιδήρου στον ανθρώπινο οργανισμόΓνωρίζατε ότι η υγεία των νυχιών λειτουργεί ως οδηγός για τη γενικότερη εικόνα της υγείας μας; Μια γνωστή διαταραχή είναι η κοιλονυχία, η οποία κάνει το νύχι να μο..
27 Apr Ανωνυχία
0 1113
Ανωνυχία είναι η πλήρη ή μερική έλλειψη όλων ή μερικών νυχιών. Είναι κληρονομική ή επίκτητη πάθηση ονύχων. Η επίκτητη ατροφία των νυχιών, οφείλεται σε διακοπή της αναγέννησης του νυχιού από την μήτρα. Αν το αίτιο είναι παροδικό, τα νύχια επανεκφύοντα..
27 Apr Ονυχοφαγία
0 980
Ονυχοφαγία ή δάγκωμα των νυχιών, όπως είναι ευρέως γνωστή, είναι μια συνήθεια, μια «ασθένεια» μπορούμε να πούμε, θα επηρεάσει τους περισσότερους από εμάς κάποια στιγμή, από την παιδική ηλικία ή αργότερα.Αυτή η συνήθεια για το δάγκωμα των νυχιών εμφαν..
27 Apr Ονυχοκρύπτωση (ή είσφρυση όνυχος)
0 446
Η είσφρυση όνυχος ή ονυχοκρύπτωση είναι μία φλεγμονή (η πιο συχνή βλάβη των νυχιών) και κυρίως αφορά τη φλεγμονή στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού. Η φλεγμονή προκύπτει από την είσοδο του πλάγιου μέρους του νυχιού μέσα στο δέρμα του δακτύλου και η αιτία ..
27 Apr Ονυχομυκητίαση
0 16217
Τι είναι η ονυχομυκητίαση, πως εκδηλώνεται και πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμεΟ όρος «ονυχομυκητίαση» περιγράφει την προσβολή των νυχιών από κάθε είδους μύκητα και αποτελεί ένα πολύ συχνό πρόβλημα. Η μυκητίαση των νυχιών προκαλείται από μη ορατό ..
27 Apr Γραμμές του Beau
0 2414
Τι είναι οι γραμμές του Beau;Τα περισσότερα άτομα δεν παρατηρούν τα νύχια των χεριών τους σε τακτική βάση. Κι όμως, τα νύχια μας είναι χρήσιμα σε πάρα πολλές ενέργειες της καθημερινής μας ζωής, από το να πιάνουμε ένα αντικείμενο μέχρι να διαχωρίζουμε..
22 Mar Πελματιαία Απονευρωσίτιδα: τι πρέπει να ξέρουμε
0 801
Πελματιαία Απονευρωσίτιδα (Plantar Fasciitis)Με απλά λόγια, η πελματιαία απονευρωσίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονή των μυών του ποδιού, που σχετίζεται με τον ιστό που συνδέει την πτέρνα με τα δάχτυλα. Ενόσω σε άλλες περιπτώσεις μυικού πόνου θα ξεκουρά..
01 May Στιγμοειδείς εμβυθίσεις (βοθρία)
0 767
Είναι μικρές, στρογγυλές εμβυθίσεις στην κυρτή επιφάνεια των νυχιών. Ελαφρού βαθμού μπορούν να βρεθούν και σε υγιή άτομα. Σε εκτεταμένες εμβυθίσεις η συνηθέστερη αιτία είναι η ψωρίαση- μάλιστα μπορούν να αποτελούν και τη μοναδική της διαταραχή. Η δια..