Menu
Το καλάθι σας
Ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με τη χρήση του αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Blog

31 May Πώς να επιλέξεις το σωστό μαξιλάρι, ανάλογα με τον τρόπο που κοιμάσαι
0 6
Το να κοιμηθούμε καλά είναι το αποτέλεσμα πολλών παραγόντων: του στρώματος, της θερμοκρασίας, της ησυχίας κλπ. Το μαξιλάρι, όμως; Τι ρόλο παίζει στο πόσο καλά κοιμόμαστε;Το σωστό στρώμα είναι μια καλή αρχή για καλό ύπνο, αλλά αν το μαξιλάρι δεν είναι..
26 May Κνημοποδικός Νάρθηκας από Ανθρακονήματα
0 19
Η τεχνολογία στα ορθοπεδικά προχωράει με ταχύτητα και οι λύσεις που είναι πλέον διαθέσιμες, αλλάζουν αυτά που ξέραμε και αυτά που περιμέναμε. Νέες εφαρμογές της μηχανικής και νέες πρώτες ύλες, οδήγησαν σε μια νέα φιλοσοφία που κάνει τη ζωή του ασθενή..
24 May Τα οφέλη των θερμοπλαστικών φύλλων της Orfit
0 28
Οι θερμοπλαστικοί  νάρθηκες της Orfit ενσωματώνουν την τελευταία τεχνολογία, καθώς το υλικό είναι ανθεκτικό σε ζέστη, κρύο, νερό και κάθε είδους καταπόνηση. Επιπλέον, είναι αντιμικροβιακό και προφυλάσσει από μολύνσεις.Γενικά, τα τελευταία χρόνια προτ..
24 May Διπλά Ακρωτηριασμένος Ανεβαίνει στο Έβερεστ
0 164
«Όταν κατεβαίναμε, μας τελείωσε το οξυγόνο. Τα παιδιά βρήκαν οξυγόνο. Εγώ κατέβαινα καθιστός και είχαμε οξυγόνο για 30-40 λεπτά, ενώ χρειαζόμασταν ακόμη περίπου δύο, τρεις ώρες για να κατέβουμε» Ο Χάρι Μπούντα Μάγκαρ είναι βετεράνος στρατιώτης του σώ..
18 Apr Τι είναι το Gua Sha
0 313
Αυτή είναι η πιο πρωτοποριακή και ταυτόχρονα κλασική τεχνική μασάζ προσώπουTo μασάζ προσώπου εκ φύσεως έχει ευεργετικές ιδιότητες και μας χαλαρώνει όλους. Πόσο μάλλον, όταν αυτό συνδυάζεται με το πιο hot εργαλεία του 2021. Μα ποιο άλλο; Το gua sha! T..
12 Apr Δωρεάν πρόσβαση στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους για τα ΑμεΑ
0 273
Με απλό σκανάρισμα της ψηφιακής κάρτας αναπηρίας η δωρεάν πρόσβαση στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους για τα ΑμεΑ Ένα ακόμη βήμα για την ισότιμη πρόσβαση, την ενεργητική και ουσιαστική συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία, αλλά και την δημιουργία..
10 Apr Κριτήρια Επιλογής Αμαξιδίου
0 126
Το αναπηρικό αμαξίδιο είναι σιγουρά πολλά περισσότερο από ένα απλό βοήθημα κινητικότητας. Eίναι πραγματικά προέκταση του σώματος, βοηθώντας τους ανθρώπους να ανακτήσουν την ανεξαρτησία τους και να μετακινηθούν στον κόσμο. Τα αναπηρικά αμαξίδια διατίθ..
04 Apr Τι συμβαίνει όταν κάνουμε
0 699
Τι συμβαίνει, αλήθεια, όταν κάνουμε "κρακ" στα δάχτυλά μας; Και κυρίως, έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι αυτή η συνήθεια μπορεί να αποβεί μοιραία για τις αρθρώσεις μας; Αυτό που μάθαμε από του ορθοπεδικούς, είναι το εξής: στις αρθρώσεις μας υπάρχει ένα..
04 Apr Παράταση των προθεσμιών προσβασιμότητας ΑμεΑ του Άρθρου 26 του ΝΟΚ ως 31/03/2024
0 88
Εκδόθηκε στο ΦΕΚ 2018/B'/30.03.2023 η απόφαση που αφορά την παράταση των προθεσμιών των παρ. 4 και 10 του άρθρου 26 «Προσβασιμότητα χωρίς φραγμούς για τα άτομα με αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα» του ν. 4067/2012 «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός».Άρθρ..
04 Apr Αυτοάνοσα νοσήματα: Θα μπορούσε ένα κοινό γλυκαντικό να αποτελέσει πιθανή θεραπεία τους?
0 64
Νέα μελέτη δείχνει ότι ένα κοινό γλυκαντικο θα μπορούσε να αποτελέσει θεραπεία για τα αυτοάνοσα νοσήματα. Συγκεκριμένα, διαβάζουμε στο Βήμα: « Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Francis Crick στο Λονδίνο και δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου στη..
27 Mar Η νομοθεσία σχετικά με τα οχήματα εκκένωσης
0 145
 Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/65826/699/2020 για τις Τεχνικές οδηγίες προσαρμογής υφιστάμενων κτιρίων και υποδομών για την προσβασιμότητα αυτών σε άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.και έχοντ..
27 Mar 10 Μύθοι για τον αυτισμό
0 130
Μύθος 1- Ο αυτισμός είναι αρρώστιαΟ αυτισμός είναι μια "κατάσταση". Οι άνθρωποι που έχουν αυτισμό δεν είναι "άρρωστοι", ούτε πρόκειται για κάτι που μεταδίδεται.  Σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους.Μύθος 2 –Τ..
Εμφάνιση 1 έως 12 από 30 (3 Σελ.)