Menu
Το καλάθι σας

Thera-Band Κινησιοταινία 5cm x 5m

Thera-Band Κινησιοταινία 5cm x 5m
Thera-Band Κινησιοταινία 5cm x 5m
Thera-Band Κινησιοταινία 5cm x 5m
Thera-Band Κινησιοταινία 5cm x 5m
Thera-Band Κινησιοταινία 5cm x 5m
Thera-Band Κινησιοταινία 5cm x 5m
Thera-Band Κινησιοταινία 5cm x 5m
  • Βασικός κωδικός προϊόντος: 128914
  • Εμπορικός κωδικός: 0881.12926

Διαθέσιμες Επιλογές

Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
(Τιμή με ΦΠΑ) 15,00€

Τί είναι οι κινησιο ταινίες (ktape, kinesiotape, kt tape) και ποια τα οφέλη?

Ποια η διαφορά του Thera-Band Ktape με τις υπόλοιπες αθλητικές ταινίες? 

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι αθλητές, ασθενείς και φυσικοθεραπευτές χρησιμοποιούν ταινίες που μοιάζουν με πολύχρωμα αυτοκόλλητα στο σώμα τους (κυρίως σε ώμους, γόνατα, μέση, πήχης , γάμπες κτλ).


Οι ταινίες αυτές ονομάζονται κινησιοταινίες (Kinesiolοgy tapes, kinesio tape, KTape , kt tape κτλ) και εφαρμόζουν πάνω στο δέρμα με διάφορα οφέλη για ασθενείς και ανθρώπους που ασχολούνται με το fitness, μερικά απ’ τα οποία, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία θα αναφέρουμε παρακάτω:

α) Ελαφρά στήριξη και υποστήριξη των τραυματισμένων μυών και των τενόντων χωρίς όμως να περιορίζεται το εύρος κίνησης (όπως π.χ.  γίνεται με έναν νάρθηκα που περιορίζεται εντελώς το εύρος κίνησης (Range of Motion -ROM).

β) Μείωση του πόνου (και του χρόνιου) , αφού κατά την εφαρμογή της ταινίας κινησιολογίας ανασηκώνεται ελαφρά το δέρμα πάνω απ’ το σημείο του πόνου, με αποτέλεσμα την μείωση της πίεσης που δέχονται οι νεύρο-υποδοχείς κάτω απ’ το δέρμα στο συγκεκριμένο σημείο.

γ) Μείωση του οιδήματος και της φλεγμονής , αφού με τη μείωση της πίεσης στο σημείο, το λεμφικό υγρό διοχετεύεται καλύτερα.

δ) Γρηγορότερη αποθεραπεία των υπερ-προπονημένων μυών , αφού μέσω της καλύτερης κυκλοφορίας που επιτυγχάνεται με την χρήση της κινησιοταινίας, αποβάλλονται ευκολότερα και γρηγορότερα τα υποπροϊόντα προπόνησης όπως π.χ. το γαλακτικό οξύ ,που υπάρχουν στους κουρασμένους αυτούς  μύες, επιτρέποντας περισσότερο οξυγονωμένο αίμα να περάσει με αποτέλεσμα την  αναζωογόνησή τους.

ε) Καλύτερη αιμάτωση τοπικά και άρα  αποτροπή των μυϊκών σπασμών  και κραμπών.

Την ώρα που ο αθλητής φοράει τα κινεσιο ταπε μπορεί να εκτελέσει κανονικά το ασκησεολόγιο του με λαστιχα γυμναστικης , βάρη, βαράκια , μπορεί να κολυμπήσει , να συνεχίσει το αθλητικό τρέξιμο κτλ.

Ποια είναι η διαφορά των Thera-Band κινησιοταινιών (Therabandkatping)?

Η Πατενταρισμένη τεχνολογία XACTSTRECH. 
Πάνω και κατά μήκος της κινησιοτανίας υπάρχουν μικρές και μεγάλες εξάπλευρες κυψέλες-δείκτες που μας δείχνουν το ποσοστό διάτασης της ταινίας. Αυτό είναι σημαντικό γιατί ανάλογα με την διάταση πετυχαίνουμε και το αντίστοιχο αποτέλεσμα που θέλουμε (άλλη διάταση χρησιμοποιούμε για μείωση πρηξίματος και άλλη διάταση για στήριξη ενός τένοντα) . Με την τεχνολογία XACTSTRECTH ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ να μαντεύουμε πλέον το ποσοστό αυτό. Πώς λειτουργεί? Κατά την διάταση της κινησιοταινίας οι κυψέλες-δείκτες αρχίζουν να  αποσυμπιέζονται. Κατά την αποσυμπίεση πρώτα η μικρή κυψέλη-δείκτης αποκτά σχήμα κανονικού εξάγωνου (όλες οι πλευρές και όλες οι γωνίες ίσες) και τότε έχουμε τάση 25% γύρω από το σημείο. Αν συνεχίσουμε να ασκούμε τάση και να διατείνουμε την κινησιοταινία τότε θα παρατηρήσουμε ότι και η μεγάλη κυψέλη-δείκτης αποκτά σχήμα κανονικού εξάπλευρου με αποτέλεσμα να έχουμε ποσοστό διάτασης στο 50%. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο της Thera-Band γνωρίζοντας την τάση μπορούμε να πετύχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα.
Βίντεο εφαρμογών και επεξήγηση/καθοδήγηση για να γίνεται η εφαρμογή πιο εύκολη από ποτέ για αρχάριους και μη! Τα βίντεο θα τα βρείτε στο http://www.therabandktape.com/videos/applications.html
Οι κινησιοταινίες της Thera-Band είναι υδατο-ανθεκτικές και ιδανικές για αθλητές νερού.
Εφαρμογή έως και 5 μέρες
Είναι υπο-αλλεργικές και δεν περιέχουν λάτεξ. Η σύσταση τους είναι 97,4% βαμβάκι και 2,6% spandex
Έρευνες για τη χρήση της κινησιοταινίας
7 χρώματα και 2 μεγέθη (5μ και 31μ.) για διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει
Εγγύηση Thera-Band τη νούμερα 1 εταιρία παγκοσμίως σε λαστιχα γυμναστικης και προιόντα ελαστικής αντίστασης.

Πώς τοποθετώ τα tapes ανάλογα με την πάθηση ? (Πόνος , Αύξηση εύρους κίνησης, , οίδημα, αύξηση αιματικής ροής )

 Ο παρακάτω πίνακας περιγράφει την τάση της ταινίας ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα θέλαμε να πετύχουμε.

Το απόλυτο Sports Medicine προιόν.

Χρώμα:
  • Μαύρο/Γκρι
  • Μαύρο/Λευκό
  • Μπεζ
  • Μπλε
  • Ροζ/Λευκό
  • Κόκκινο/Μαύρο
  • Πράσινο/Κίτρινο

 

 

 

 

Σας κάνουμε δώρο τα έξοδα μεταφοράς για παραγγελίες που το συνολικό κόστος ξεπερνάει τα 50€

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα υπάρχουν πάνω από 9000 διαθέσιμα προϊόντα

Επιδότηση ανακύκλωσης των ορθοπεδικών κατασκευών με ποσό που φτάνει έως και 5.000€

Προσφέρουμε ποδολογικές θεραπείες, όπως και διαθέτουμε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων προκειμένου να παρέχουμε αντίστοιχες υπηρεσίες

Ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με τη χρήση του αποδέχεστε τη χρήση των cookies.